4 Temmuz 2018 Çarşamba

Tower Of God

TOWER OF GOD
Tower Of God, koreli bir yazarın eseridir, harika bir webtoon. Anlamı "Tanrı'nın Kulesi". Tür shounen, fantastik, süper güçler. Aşk var ama daha çok baş karakterimize tek taraflı aşık kızlar var. Baş karakter harem kurdu farkında değil :'D.Çizimler başta çok iyi değil ama ilerleyen bölümlerde çok daha güzel oluyor. Bir sürü efsane karakteri var. Kuledeki testler çok eğlenceli ve kulenin gizemi gerçekten etkiliyor. Beni shounen dünyasına ısındıran hikaye buydu. Şimdi etrafta bu tarz shounenler arayıp duruyorum. Konusuna gelince,
 
Şimdi yaşadığımız bu dünyayı unutun. Sadece bir kule var. Kulenin dışındakiler, kulenin içindekiler, kulenin ortasındakiler. Hikaye boyunca bildiğimiz herşey kuledeki söylentilerden ibaret. bende bu söylentilere göre anlatacağım.
Kule, 100'den fazla kattan oluşuyor. Kaç kat var belli değil. Tek bilinen en tepede Kulenin Kral'ı var ve en tepeye çıkarsanız ne isterseniz onu elde edebileceğiniz bir dilek hakkınız oluyor. Güç, intikam, para ve daha aklınıza gelmeyecek kadar bir sürü güzellik orada. Arzuladığın şey orada. Yukarıda.
Bu yüzden, herkes yukarı çıkmak istiyor ama öyle herkes kafasına göre çıkamaz. Sadece Kulenin Kral'ının seçtiği kişiler çıkabilir. Bu kişilere ise, "kurallı" deniyor. Kurallılar, kulenin iç kısmındaki her katta bulunan testleri geçerek yukarıya çıkabiliyor. Testi geçemeyen genelde ölüyor ve bu kulede bu durum çok normal birşey. (Kulenin ortasında, sıradan halk yaşıyor ya da test için ara verenler vs.)
Kulenin dış kısmına gelirsek, hiç bir bilgi yok. Kulenin içindekilerin ya da ortasında yaşayan kişilerin neredeyse hiç biri kulenin dışında ne olduğunu bilmiyor. Kulenin dışından, kuleye giren kişilere "kuralsız" deniyor ve bu arada kulenin içine girebilmek için muazzam bir güce sahip olmak gerek. Onlara kuralsız deniyor çünkü onlar kulenin kurallarını yıkacak şeyler yapıyorlar. Etrafı karman çorman ediyorlar ve bu yüzden genelde kuralsızlardan çok korkulur. Şimdilik, başlangıç olarak bilinmesi gereken şeyler bunlar. Baş karakterimize gelirsek;
Bu bizim baş karaterimiz Baam. Tam ismi 25. Baam. (Baam = Gece ya da kestane anlamına gelir.) Baam pek zeki biri değil, yetenek, güç ya da cesaret. Baam bunların hiç birine sahip olmayan bir çocuk. Bu karakter için söylenebilecek en iyi şeyler masumiyetin resmen bedenleşmiş hali ve aşırı derecede şanslı. Sanki Tanrı tarafından korunuyormuş gibi.
O kadar masum ki, normalde başka filmlerde ya da dizilerde.. baş karakter aptallık ile iyilği karıştırır. Onun aptallığına bazen iyi gözüyle bakılır. Burada öyle değil. Baam hem masum hem saf ama onu masum yapan şey saflığı değil.

O yüzden, Baam efsane tatlı birşey bence.Genellikle de şaşkın şaşkın bakar :'D. (Baş karakterin sürekli kaybetmesini sevmeyenler için bu tarz şeyleri dert etmeniz gerekmeyecek. Yani doğru yerdesiniz.)
Ve Baam dışında sevebileceğiniz bir sürü güzel renkli karakterler var. Ve kuledeki testler çok eğlenceli. ( Ve de acımasız :/ )
Baam'ın hayatında bildiği tek kişi Rachel adında bir kız. Ailesi, annesi, kardeşi, öğretmeni, ablası. Herşeyi Rachel'den ibaret ama birgün Rachel "Yıldızları görmek istiyorum." diyerek, kulenin tepesine çıkmak için Baam'ı bırakıp gider. Baam ise onun peşinden kuleyi girer ve hikayemiz böyle başlar. Olaylar Baam'ın hiç beklemediği şekilde gelişir.
"Geldiğin yeri unutursan, gideceğin yolda kaybolursun..."
“Mutlu insanlar; her şeyin en iyisine sahip olanlar değil, sahip olduklarını kaybetmeyecek kadar çok sevenlerdir...”
Okuduğunuz için teşekkürler. İnşallah anlatımımı beğenmişsinizdir. İyi okumalar...:)


RİBA Aİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tragic Story of Shigaraki Tomura

TRAGİC STORY FROM RİBA Aİ (its just a theory) SHİGARAKİ'S TRAGİC PAST/LİFE Theory about Shimura Family: we know shigaraki h...