6 Temmuz 2018 Cuma

Once Upon A Time

ONCE UPON A TİME
Once Upon A Time, 7 sezonluk bir amerikan dizisidir.  Anlamı, "Bir zamanlar, bir varmış bir yokmuş". Tür fantastik, romantik, dram. Konusu ise, bizim masal kitaplarından bildiğimiz karakterlerin hikayesinin biraz değiştirilmiş versiyonu. Konusunun ayrıntılarını, karakterleri anlatırken anlatacağım.
Hikayedeki Karakterler:
Emma. Pamuk Prensesin kızı. Emma, ailesini hiç tanıma fırsatı olmamış ve bütün umutları kaybolmuş güçlü bir kadındır. 28. yaş gününde yine yalnız başına doğum gününü kutlarken, birgün kapısı çalar. Henry adındaki bir çocuk onun oğlu olduğunu söyler. Emma, Henry'i yaşadığı kasabaya geri götürür. Ve hikaye böyle başlar.
Henry, Emma'nın oğlu. Emma, oğluna bakamayacağını düşündüğü için onu evlatlık vermiştir. Henry içinde bulunduğu kasabanın Storybrook'un insanlarının peri masallarındaki karakterler olduğuna inanmıştır(  tabi ki kimse Henry'e inanmıyor :/.) ve öz annesi Emma'yı alıp onları kurtarması için yaşadığı yere götürür.
Regina. Şeytanı Kraliçe. Pamuk Prensese kırmızı elmayı veren. Kasabanın Başkanı. Henry'i evlatlık almıştır ve yıllarca ona annelik yapmıştır. Pamuk Prenses ve diğer masal karakterleri mutlu sona sahip olamasın diye onları lanetleyip, sihrin olmadığı bir dünyaya getirmiştir ve onlara kim olduğunu unutturmuştur.
Mr Gold. Rumplestilskin. Regina'ya lanetinde yardım eden ve sürekli herkesle anlaşmalar yapıp ortalığı karıştıran karakter. 
Pamuk Prenses. Emma'nın annesi. Kasabada öğretmen olarak çalışıyor ve tıpkı diğer masal karakterler gibi kim olduğunu hatırlamıyor. 
Bu da Pamuk Prensesin gerçek aşkı Prens Charming (etkileyici). Aynı zamanda Emma'nın babası.
Bu dizide bir sürü masal karakterinin hikayesinin ayrıntılarını farklı şekilde görüyoruz. Her bölümde geçmişteki bir hikayeyi de gösteriyor. Dizi boyunca masal karakterlerinin mutlu sona ulaşmaya çalışmaları anlatılıyor ve iyi karakterin o kadar iyi olmadığını, kötü karakterin o kadar kötü olmadığını da göstermiş. Yani, insanların içinde ikisi de bulunuyor.
 (Herşey yaptığınız seçimlerle ilgili ama bence her kötü, kötü şey yaşadı demek değil ya da her kötü şey yaşayan kötü olacak diye bir kural da yok. Dediğim gibi herşey seçimler ile alakalı. Bazen seçme şansınız olmaz ya da kaybolursunuz ama seçme şansınız varsa, seçeceğiniz şey tamamen size bağlı diye düşünüyorum ben.)
Bence güzel bir diziydi ama bazen gereksiz uzatmalar olmuş. Bazı sahneler o kadar güzel, duygusal ve anlamlıydı ki, kalbimi eritti resmen. Ve herşeyin birbiri ile bağlantılı olması bazen "oha" dedirtti bana. Resmen bütün karakterleri birbirine bağlamışlar ve hepsi aile, dost olmuş :'D ama güzel olmuş. Hatta hiç beklemediğim karakterleri de hikayeye eklemişler. Ve bence harika olmuş, tabi hiç üzmeyen sahne yok diyemem. Baya üzen, ağlatan sahneler de oldu. Ama yine de güzel bir hikaye, her ne kadar herşey istediğim gibi olmasa da. Bu arada bazı sahnelerdeki müzikler çok güzeldi, bayıldım.
 "Hiç bir zaman çok geç değildir. Önemli olan hatalara takılıp kalmak değil, onlardan ders çıkarmaktır..."

Okuduğunuz için teşekkürler. İnşallah anlatımımı beğenmişsinizdir. İyi seyirler...:)


RİBA Aİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tragic Story of Shigaraki Tomura

TRAGİC STORY FROM RİBA Aİ (its just a theory) SHİGARAKİ'S TRAGİC PAST/LİFE Theory about Shimura Family: we know shigaraki h...