25 Haziran 2018 Pazartesi

SHİGARAKİ TOMURA

SHİGARAKİ TOMURA
Shigaraki Tomura, Boku No Hero Academia adlı anime / manganın başrol kötüsüdür. Spoiler içerir. Aslında, bildiklerimin küçük bir kısmını yazacaktım ama beklediğimden daha çok uzadı. :D
Boku No Hero Academia Hakkında Bilgi:
Animenin / manganın türü fantastik, süper güçler, shounen, romantik. Konusu ise, dünyanın herhangi bir yerlerinde bir anda bazı insanlarda süper güçler ortaya çıktı. Bu güçlerin nereden geldiği hakında hiç bir bilgi yok ama günümüz dünyasında ise artık dünyadaki insanların % 80'inin süper güçleri vardır. Bu dönemde; süper gücünü kötüye kullanan insanlara "kötü", iyiye kullananlara ise, "kahraman" deniyor. Kahramanlar, süper gücü olan polisler gibi birşey. Onlar da işini yaptığı için para ve ün kazanıyorlar. Bu dönemde; zengin olmak değil, kahraman olmak sizi elit yapar. Kötüler ise, süper gücü olan suçlular oluyor. Baş karakterimize gelirsek; hiç süper gücü olmamasına rağmen kahraman olmak isteyen bir çocuktur. Hikaye ise, onun bu hayalini gerçekleştirmesini anlatıyor. Bu hikaye, aynı zamanda Shigaraki'nin en büyük kötü olma hikayesini de anlatıyor.
Shigaraki Tomura Kimdir?
 
Shigaraki, hikayeye ilk başta gelip geçici bir suçlu gibi geliyor. Çizgifilmlerde, ben bunu yapacağım diye boş boş konuşan serseriler gibi geliyor. Benim için ilk izlenimi buydu. Gelip geçici bir karakter.
 
Aşırı çocuksu hareketleri vardı. Ne düşündüğünü ve istediğini açık bir şekilde söylüyordu ve istediği olmayınca küçük bir çocuk gibi sinir krizi geçiriyordu.
Dışarıdan bakıldığında, sadece olgunlaşamayan bir yetişkin, çocuksu bir yetişken gibi görünse de sahip olduğu tek şey bu değildi.
Hikaye ilerledikçe, düşünce biçimi ve hareketleri giderek olgunlaştı. Her başarısızlığında, daha bir gelişti ve çocuksu tavırlarına rağmen, profesyonel kahramanlarla bile çok rahat bir şekilde savaştı. 
Kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir karakter ve uzun ömürlü olarak hikayede kalacak biri.
Shigaraki Tomura Hakkında Sonradan Öğrenilen Gerçekler:
Bu kısım spoiler içerir. Boku No Hero Academia'yı seyretmeden bakmayınız.
 
Shigaraki Tomura'nın gerçek adı Shimura Tenko'dur. Şimdilerde 20-30 yaşları arasındadır. Süper gücü ise, eli ile dokunduğu herşeyi birkaç saniye içerisinde toza çevirmesidir. (Ama beş parmağı da deymeli.)
 
Shigaraki, zamanında büyük kahramanlıklar yapmış Shimura Nana'nın torunudur ama bu konuyu kendisi biliyor mu ya da umursuyor mu bilmiyoruz. Nana'nın kocası öldürülmüştür. Aynı şekilde oğlu da öldürülmesin diye, oğlunu evlatlık vermiş ve oğluyla bütün bağlarını koparmıştır. Nana, genç yaşta "All For One" denilen bir adam tarafından öldürülmüştür.
Nana'nın oğlu ise, Shigaraki'nin babası oluyor. Nana'nın oğlunun başına neler geldini bilmiyoruz ama Shigaraki için büyük bir yara olduğunu biliyoruz. Shigaraki, babasının ölü elini hala saklıyor ve o eli suratına koyuyor. Kendi canından bile daha çok değer veriyor o ele. 
 
Shigaraki'nin yüzü burnuna kadar yara bere içinde. Dudaklarında bile yara izleri var ve büyük ihtimal babasını kazara ya da isteyerek öldürdü. Babasından geriye sadece babasının eli kaldı. Shigaraki, daha minicik bir çocukken (5-6 yaşlarında) sokağın bir kenarında yardıma muhtaç bir şekilde duruyordu. Çevredeki insanlar ise "Kahramanlar gelir, kurtarır" diyerek, büyük ihtimal onu görmezden geldiler ve gülerek hayatlarına devam ettiler. Shigaraki'yi en çok sinirlendiren ve delirten durum ise, tam olarak bu kısım oluyor. Görmezden gelinmek ve dışlanmak.
Tam olarak, hayatının bu döneminde, biri geliyor. All For One denen adam. Hikayenin en büyük suçlusu olan All For One, shigaraki'yi yanına alıyor ve onu varisi yapmak için yetiştiriyor. Shigaraki'yi kötülüğün sembolü yapmak için.
All For One, Shigaraki'ye yaşadığı bütün sorunların nedeninin en büyük kahraman olan Allmight yüzünden, nam-ı diğer Barışın Sembolü olan adam yüzünden olduğunu söylüyor ve Shigaraki'yi tatlı sözlerle onu kendine bağlayarak manipüle ediyor. Yani beynini yıkıyor. Shigaraki için, All For One onun kurtarıcısı ve kahramanı.Onu görmezden gelen diğer insanlara, o kadar çok güvendikleri adaletin aslında var olmadığını göstermek istiyor. Yani, insanların en büyük umudu olan Barışın Sembolü ve kahramanları yok etmek onun en büyük hedefi oluyor.
Shigaraki'nin Gelişimi:
(Bu kısım spoiler içerir. Boku No Hero Academia'yı seyretmeden bakmayınız.)
 
Shigaraki bencil, kendisi dahil hiç kimsenin canını umursamayan bir çocuksu yetişkindir. Aşırı zeki ve güçlüdür. Hatta, en büyük düşmanını öldürebilecekken bile, "çay içelim mi?" diyebilecek kadar komik bir karakterdir. (Bence komikti. :'D) İnanılmaz derecede hızlı bir şekilde gelişmektedir. Hem güç hem zeka olarak. Herşeyi bir bilgisayar oyunu ya da bir satranç oyunu gibi değerlendiriyor.
İlk başlarda, aşırı ciddiyetsizce davranıyordu ama sonra ona ideallerini keşfetmesini sağlayan olay başına geldi. Resimdeki küçük çocuk, bizim başrolümüz ve tesadüfen Shigaraki ile mağazada karşılaşıyor. 
 
 Shigaraki'nin o sıralar kafası karışıktı ve ne istediğini bilmiyordu, yani yolunu kaybetmişti. O yüzden kafasını karıştıran birkaç soruyu baş karakterimize sordu. Baş karakterimiz cevabını verdiğinde ise, Shigaraki artık ne yapmak istediğini ve ideallerini kesin bir şekilde biliyordu. (Bu olay, aynı zamanda Shigaraki'nin baş karakteri saplantı haline getirmesini sağlayan olaylardan biri. Sürekli yoluna çıkan baş karakterimize iyice kafaya takmaya başlıyor.)
 
İlk başta plansızca hareket ediyordu ve rakiplerini aşırı küçümsüyordu ama Bakugou karakterini kaçırdığı zamanlar ise, aşırı planlı ve dikkatli hareket ederek istediğini aldı.
Tabi sonra yakalansa da, All For One tarafından kurtarıldı. Shigaraki'yi en çok etkileyen olay, ustası All For One'ın hapse düşmesi oldu. Bu olay, onun olgunlaşmasını sağladı ve kendi kararlarını kendi veren bir yetişkine dönüşmeye başladı.
Daha sonra, daha dün açık açık düşüncelerini düşmana bile söylerken, şimdi ise çevresindekileri manipüle ederek onlardan istediğini almak için kullanıyor. Bunu, Overhall Arc'ında açıkça görebilirsiniz. Ve Overhal'u yenerek de, kendisinin yeraltı dünyasının tek efendisi olduğunu da haykırmış oluyor.
 Son olarak da, eklemek isterim. Bu karakter, büyük ihtimal masum baş karakterimizin karanlık yansıması ve de en büyük düşmanı olmak için var. (Marvel tarzı.)
Shigaraki'nin Sağlık Durumu:
Yüzünde bir sürü yara izi var. Yüzünün o halde olması çocukken başına gelen bir olaydan ya da vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir çünkü açıkça görülüyor ki, vücudu aşırı zayıf ve yürüyen iskelet gibi dolaşıyor etrafta.
Küçükken aç bırakılmış olsa bile, büyüdüğünde neden yemek yiyip tekrar sağlıklı olmadığını merak etmiştim. Meğer, bir kişi çok aç bırakılınca midesi küçülüyormuş ve az yeme alışkanlığı oluyormuş. Bu durumu, kendi başına çözmesi mümkün değilmiş ve hastaneye gidip serum verilmesi gerekiyormuş ama bu karakteri tanıyan çoğu kişi bilir ki, Shigaraki hastaneye gidecek bir tip değil.
Çok aşırı aç kalınca, doğal olarak vitamin eksikliği oluyor ve vücudunun yeşilimsi, çürümüş bir görüntüye sahip olma nedeni de tam olarak bu oluyor. Yani, bu karakteri yapan Kohei Horikoshi her ayrıntısını iyi bir şekilde düşünmüş. Bu kadar sağlıksız bir yaşama sahip birinin, dövüşte bu kadar güçlü olması yine de ilginç bence. Dişlerinin bu kadar beyaz olması ise, ayrı bir gizem. :'D
Bir de, sinirlendiğinde öfke nöbetleri geçirip boynunu şiddetli bir şekilde kaşıyor. Bu yüzden boynu tahriş olmuş. Bu sahne bile, onun sağlıklı bir zihniyete sahip olmadığını gösteriyor.
Sürekli vücunda ve suratında duran o ellere gelince. O ellerin hepsini değil de en azından birinin gerçek olduğunu biliyoruz. (Yani büyük intimal.) O da suratındaki el, babasının eli. O ele herşeyden çok değer veriyor, kendisinden bile. Bu durum babasına olan sevgisinden mi, suçluluk duygusundan mı geliyor bilmiyoruz ama küçükken yaşadığı kötü olayı zihninde canlı tutmak için ya da sırf kostüm olayı / süper gücünü iyi kullanmasına yardım etmek için yapıyor olabilir. Şimdilik bu kadar.
 Kötüler geldiğinde çıkan müzik.
Bu müzik, bana büyük efsane bir savaşın olacağını hatırlatıyor. Videodaki resimde ayrı bir efsane. Bütün olayı özetlemiş.
 Dinlediğiniz için teşekkürler. İnşallah beğenmişsinizdir. Bu arada, bu Boku No Hero Academia animesini öneririm.(Ve bu Shigaraki Tomura karakteri efsane bir karakter benim için.) İyi seyirler...


RİBA Aİ

2 yorum:

  1. ellerin gerçek olduğunu ve All For One'ın ona geçmişte ne yaptığı hatırlamasa da içindeki nefreti unutturmaması için verildiğini ve sürekli üzerinde taşıdığını görüyoruz

    YanıtlaSil
  2. Ellerin hepsi geçmişinde yok ettiği eller

    YanıtlaSil

Tragic Story of Shigaraki Tomura

TRAGİC STORY FROM RİBA Aİ (its just a theory) SHİGARAKİ'S TRAGİC PAST/LİFE Theory about Shimura Family: we know shigaraki h...