30 Haziran 2018 Cumartesi

TODOROKİ SHOUTO

TODOROKİ SHOUTO
Todoroki Shouto, Boku No Hero Academia adlı anime / manganın baş karakterlerinden biridir. Spoiler içerir. Aslında, bildiklerimin küçük bir kısmını yazacaktım ama yine beklediğimden daha çok uzadı. :D
Boku No Hero Academia Hakkında Bilgi:
Animenin / manganın türü fantastik, süper güçler, shounen, romantik. Konusu ise, dünyanın herhangi bir yerlerinde bir anda bazı insanlarda süper güçler ortaya çıktı. Bu güçlerin nereden geldiği hakında hiç bir bilgi yok ama günümüz dünyasında ise artık dünyadaki insanların % 80'inin süper güçleri vardır. Bu dönemde; süper gücünü kötüye kullanan insanlara "kötü", iyiye kullananlara ise, "kahraman" deniyor. Kahramanlar, süper gücü olan polisler gibi birşey. Onlar da işini yaptığı için para ve ün kazanıyorlar. Bu dönemde; zengin olmak değil, kahraman olmak sizi elit yapar. Kötüler ise, süper gücü olan suçlular oluyor. Baş karakterimize gelirsek; hiç süper gücü olmamasına rağmen kahraman olmak isteyen bir çocuktur. Hikaye ise, onun bu hayalini gerçekleştirmesini anlatıyor. Bu hikaye, aynı zamanda Shigaraki'nin en büyük kötü olma hikayesini de anlatıyor.
 Todoroki Kimdir?

 
Herşeyden önce biz fanların çoğunun beyaz atlı prensidir.
Todoroki Shouto. Yaş 15-16. En iyi kahraman okuluna tavsiye edilerek gelen yetenekli, akıllı, güçlü, yakışıklı, neredeyse mükemmel bir çocuk. İki numaralı kahramanın oğlu. Süper gücü sağ tarafıyla buz, sol tarafıyla ateş gücü.
 
Kişiliğine gelirsek; tıpkı süper gücü gibi yeri geldi mi sıcak yeri geldi mi soğuk olan bir karakter. Gerçi, bu sıralar biraz soğuk. Hikayenin başında öyleydi. Sert, kimsenin kendisiyle samimi olmasını istemeyen bir karakter. Tek amacı ise, en iyisi olmaktı. (Özellikle, geçmiş zaman ifadesini kullanıyorum.)
Todoroki'nin Ailesi:
 
Babası Endeavour. İki numaralı kahraman. Süper güç cehennem ateşi. Hayatı boyunca 1 numaralı kahraman Allmight'ı geçmeye çalışmış ama başaramamış. Bu yüzden, B planına geçmiş. Güçlü bir süper gücü olan bir kadın bulmuş kendine. Kadının ailesi ile anlaşma yapıp o kadınla evlenmiş. 4 tane çocuğu olmuş. Amacı ise, çok güçlü bir süper gücü olan çocuğa sahip olmak ve o çocuğun Allmight'ı geçmesi. (Evet, hırsından bu kadar kör oldu adam.)
Todoroki'nin annesinin gücü buz. Todoroki'nin kardeşlerine gelirsek, bir ablası ve iki abisi var. Ablası ve büyük abisi, annelerinin süper gücünü almışlar. Todoroki'nin ikinci abisi hakkında hiçbir bilgi yok ama büyük ihtimal o da sadece babasının süper gücünü aldı. Sonuç olarak, en son doğan Todoroki hem annesinin hem babasının süper gücüne sahip.
Todoroki'nin Geçmişi:
İlgili resim
Todoroki, hem babasının hem annesinin gücüne sahip olduğu için babası ona daha 4-5 yaşında baya ağır eğitim vermeye başladı. Annesi engellemeye çalıştığında, karısını dövmekten çekinmedi.
Bu arada Todoroki'nin diğer kardeşlerine gelirsek, Endeavour resmen varlıklarını yok saydı. Sadece Todoroki'nin gelişimine odaklandı ve Todoroki'nin bütün çocukluğunu da elinden almış oldu ama malesef Todoroki'yi asıl yaralayan olay bu değildi.
Todoroki'nin annesi gittikçe akli dengesini kaybetmeye başladı ve Todoroki'nin sol tarafı babasına benzediği için telefonda "Artık dayanamam, artık onu büyütemem." diyordu. Todoroki, bunları duydu. Annesi, o sırada ocakta yanan kaynar suyu aldı ve Todoroki'nin sol tarafına döktü. (Bu olay ile sanırım Todoroki'de travma sonrası stres bozukluğu oluşuyor. bu benim tahminim. Bir dahakolay kolay eskisi gibi olmayacak şekilde değişiyor.)
Endeavour, Todoroki'nin annesini akıl hastanesine yatırdı. Todoroki'yi asıl yaralayan olay, sadece çocukluğunu değil, annesini de kaybetmekti. Annesinin suratına bakmaya utandığı için hiç annesini ziyaret etmedi. Annesinin başına gelenler için babasını suçladı ve and içti. Babasından ona geçen ateş gücünü kullanmadan en güçlü kahraman olup, babasının varlığını tamamen reddedecekti. Bu amaçla, yıllarca eğitilip en iyi kahramanlık lisesine geldi ama işler beklediği gibi gitmedi tabi.
Todoroki'nin Gelişimi:
1. sezonda Todoroki sadece soğuk ve sert bir karakter. Dışardan baktığında mükemmel. Nereden bakarsan bak, "Fazla yaklaşma." der gibi bir havası vardı. Sadece sağ tarafındaki buz gücüyle savaşıyordu ama yine de harikaydı. Diğer öğrencilerden farklı bir seviyedeydi. Kötüler okula saldırdığında bile rahatlıkla savaştı.hem de sadece sağ tarafını kullanarak.
2. sezonda ise, asıl bu sezonda Todoroki değişmeye başlıyor. Spor festivalinde, hikayemizin baş karakteri Deku'ya meydan okumasıyla herşey öyle başlıyor. Deku ile en güçlü kahraman arasında bir bağ olduğundan şüpheleniyor, Deku'dan daha güçlü olduğunu bilmesine rağmen ona meydan okuyor. Ve spor festivali başlıyor.
İlk round'u Deku 1. , Todoroki 2. oluyor.  2. round'ta ise, Deku süper gücünü kullandığında Todoroki o an anlıyor. Kötüler okula saldırdığında Todoroki, en güçlü kahramanın gücüünü hissetmişti. O an hissettiği şeyi, Deku'da da hissediyor. Deku ile en güçlü kahraman arasında bir bağ olduğunu hemen çözüyor.
Tabi, ilk başta Deku'nun yasak aşk meyvesi (Allmight'ın gayri resmi çocuğu) olduğunu zannediyor da neyse. :'D
 
Todoroki, 2. round'tan sonra Deku'yu bir kenara çekiyor ve Allmight ile Deku arasında bir bağ olduğundan emin oluyor. (Bu da, Todoroki'nin  Deku'yu yenmesi için bir başka sebep oluyor tabi.) Ve o an niye yapıyor bilmiyorum, belki de Deku'ya güvendiği için, belki o an yakın hissettiği için, belki başka birşeyden, emin değilim. Todoroki, çocukken yaşadığı o zorluğu Deku'ya anlatıyor. Ve iyi ki de anlatıyor. :'D Deku ile Todoroki neden kazanmak zorunda olduklarını birbirlerine anlatıyorlar.
 
Todoroki, en güçlü olup babasını reddetmek için. 
 
Deku, insanlara gülümseyerek yardım eden harika bir kahraman olmak için. (Bu arada bu konuşmaları, Bakugou da dinliyor da neyse.)
(Gerçi, Deku'nun başka bir nedeni daha var Todoroki'ye söylemediği. Spor festivalini kazanıp, tüm dünyaya 'ben buradayım!' demek. Yeni barışın sembolü olarak. Allmight'tan Deku'ya verilen gizli bir görev. Bu yüzden istese de, anlatamazdı.)
3. round teke tek dövüşler yapılıyor. Sonunda Deku ve Todoroki şiddetli bir şekilde dövüşüyorlar. Deku, süper gücünü her kullandığında yaralanıyor.
 
 Todoroki ise, babasının gücünü değil de sadece buz gücünü kullanıyor ve o kadar yaralanmasına rağmen neden Deku'nun bu kadar ileri gittiğini anlayamıyor. İkisi de zar zor savaşıyor.
Deku ile maçında, Deku ona "Beklentileri karşılamak istiyorum. Havalı bir kahraman olmak istiyorum! Bu yüzden, herkes elinden geleni yapıyor!", "Senin durumunu, yaşadığın şeyleri benim anlamam mümkün değil ama elinden geleni yapmadan 1. olacağını söylemen, şimdi saçmaladığını düşünüyorum." "SENİN GÜCÜN, DEĞİL Mİ?!"
 
 Bu sözler, geçmişte Todoroki'nun unuttuğu güzel bir anısını hatırlatıyor. Todoroki, 4-5 yaşlarındayken Allmight televizyonda sahip oldukları gücün ailelerinin değil, kendilerine ait olduğunu söylüyor. Todoroki,  "Anne, ben babam gibi olmak istemiyorum. Sana zarar veren biri gibi olmak istemiyorum!" .
 
Todoroki'nin annesi, "Ama kahraman olmak istiyorsun, değil mi? Sorun yok, senin olmak istediğin şeyi olmanda bir sorun yok." . Tam bu sahnede, Todoroki'nin kahramanlık özü, Origin'i ortaya çıkıyor. Neden kahraman olmak istediğini hatırlıyor. (Bu arada, uzun zaman sonra ilk kez gerçekten gülümsüyor.)
Bu sözler, Todoroki'yi unuttuğu o güzel anıyı hatırlatıyor ( bu sahnede gözleri yaşlı :') ) ve Deku ile maçında hem sol tarafını, ateş gücünü hem de sağ tarafını, buz gücünü kullanarak maçı kazanıyor.
 Ama Deku ile maçından sonra kafası çok karışıyor ve Todoroki, final maçında sol tarafını kullanmakta tekrar tereddüt edip maçı kaybediyor. Maçı Bakugou kazanıyor ve Todoroki 2. oluyor.
 (Bu arada, şunu da belirtmek isterim. Deku, bu maçtan kalıcı hasar alıyor. Ve Allmight'tan aldığı önemli göreve rağmen, Todoroki'yi kurtarmak için maçı kaybetti birnevi ama Todoroki bunları bilmiyor. )
Todoroki, bu olaydan sonra gerçekten istediği şey olmak için, iyi bir kahraman olmak için geçmişindeki sorunları halletmesi gerektiğini anlıyor ve yıllar sonra hastaneye annesinin yanına gidiyor. Annesi ondan özür diliyor ve gülümseyip sarılıyorlar birbirlerine.
 
Annesi ile olan ilişkisini düzeltiyor ve Todoroki'nin yaraları iyileşmeye başlıyor.
Hatta, spor festivali bittiğinde, o kadar çok nefret ettiği babasının yanında bile çalışıyor. Kendini geliştirmek için. Sol tarafını güçlendirmek için.
Bu arada, Spor Festivali zamanında kahraman katili Stain denen bir kötü ortaya çıkıyor. İida'nın abisini ağır bir şekilde yaralıyor. İida intikam almaya karar veriyor. Todoroki, bunu fark ediyor tabi.

Daha sonraları, Deku'dan yardım çağrısı alıyor. Tam olarak yardım çağrısı olmamasına rağmen Todoroki, Deku'nun telefondan boşu boşuna bulunduğu konumu atacak biri olmadığını biliyor ve hiç düşünmeden Deku'nun bulunduğu yere gidiyor.
Deku, Todoroki ve İida üçü birlikte birbirlerini kurtarıp, aynı zamanda kahraman katilini yeniyorlar. Todoroki, bu bölümde İida'ya " Olmak istediğin şeye düzgünce bak!" diyerek, onu kenidne getiriyor ve ona ilham veriyor. Todoroki'nin yaptığı hatayı o da yapmasın diye. Gözleri de zamanında kendisi gibi kör olmasın diye.
 
Bu kahraman katili olayını üçü sır olarak saklamak zorunda kalıyorlar. Bu arada bu üçlü, çok iyi arkadaş oluyorlar.
 
Todoroki zamanla çevresindekilere daha çok açılıyorlar. Özellikle, onun hayatını bir iki sözle değiştirmiş Deku'nun bir sorunun olduğunda direk orada onun için olmaya çalışıyor.
 
 Bakugou, kaçırıldığında bile yardım etmek için gitti. (Bir de maçta ona karşı bilerek kaybetmesi, gözlerinin önünde kaçırılması ve hiç birşey yapamamasından dolayı suçluluk duyduğu için.)
 Bakugou, Deku'nun planı sayesinde kurtarılıyor.
Ama o gün en güçlü kahraman Allmight bütün gücünü kaybediyor. Yani, Endeavour 1 numaralı kahraman oluyor. Tabi ki de, Endeavour, bu şekilde kazanmaktan hiç bir şekilde tatmin olmuyor. Bu olay, aslında Endeavour'a büyük bir darbe oluyor. Doğal olarak, Todoroki'yi de etkilemiş oluyor.

Daha sonra, Todoroki diğer öğrenciler ile yurtta kalmaya başlıyor. Sonra da geçici kahramanlık sınavlarına giriyorlar. Sınavda, Todoroki ona sürekli ters bakan bir çocukla karşılaşıyor. Zamanında, Todoroki'nin soğuk olduğu dönemde sözleriyle gururunu kırdığı bir çocuk. Sınav ortasında, kavga ediyorlar. Deku, "Siz ne yapıyorsunuz?!" diye bağırarak onları kendine getiriyor. Sonunda, Todoroki ve o çocuk güçlerini birleştirerek savaşıyorlar. Sınav bitiyor.
 Neyse işte bu sınavı, sınıfın en iyi iki öğrencisi hariç herkes geçiyor. Todoroki ve Bakugou sınavdan kalıyor. Sınavın konusu mağdurları kurtarmaktı, düşmanları yenmek değil. Todoroki, bu olayda anlıyor ki geçmişini öylece hiç olmamış gibi silemez. Yaptığı hataları telafi etmesi gerek. Bu yüzden, geçici kahramanlık ek sınavına hazırlanmaya başlıyor.

Geçici kahramannlık ek sınavında ise, görev küçük çocuklarla baş etmek. Düşmanları yenmek olsa basit bir iş olurdu ama işleri küçük çouklar, onlara zarar veremezler. Sınav sonunda, küçük çocukları tatmin edecek harika bir yol buluyorlar. (Bu arada, sonuna kadar saçma sapan yöntemlerle çocuklarla baş etmeye çalıştılar.)  
Todoroki buzdan kaydırak yapıyor, kaydırakta üşüyenleri ısıtmak içinde ateş gücünü kullanıyor. Diğer yandan, sınavda kavga ettiği çocukta rüzgar yeteneğini kullanarak çocukların kaydıraktan düşmesini engelliyor. Sınavı hep birlikte geçiyorlar. Bu sınav, sayesinde Todoroki ve diğerleri birçok şey öğreniyor. Kahramanların asıl görevini öğreniyorlar. Kurtarmak. Sadece bedensel olarak değil, kalpleri de kurtarmak.
 
(Bu arada, Endeavour da allmight ile konuşuyor ve yaptığı hataları görüyor. İyi bir kahraman olmaya karar veriyor.)
Sınav bittiğinde, Todoroki ve o kavga ettiği çocuk daha iyi anlaşıyorlar. Sonra Endeavour geliyor ve Todoroki'ye "Seninle gurur duyuyorum." Todoroki"Kapa çeneni!". Endeavour "Bende senin gurur duyacağın bir kahraman olacağım." diyor.
 
Todoroki "Ne istiyorsan, onu yap." dese de, aslında mutlu oluyor. Kavga ettiği o çocuk da Endeavour'u desteklediğini söylüyor. Todoroki'nin babası ile arasındaki buzlar bir parça da olsa erimeye başlıyor.
Kültür festivalinde ise, Todoroki'nin ne kadar sosyalleştiğini görebiliyoruz. Genellikle yalnız başına takılırken, şimdi ise festival için "herkesin eğlenebileceği bir yol" buluyor.
 
Tıpkı, geçici kahraman ek sınavındaki gibi.
Daha sonra, televizyonda babası Endeavour'ın gerçek bir kahraman gibi savaşmasına ve yaralanmasına şahit olur. (Sol göz darbesi.) Todoroki, babası için çok endişelenir ve babasının hayatta olduğunu öğrenince çok rahatlar.
Babası hastaneden çıkıp eve döndüğünde ise babasına, onu annesine yaptıkları için hala affetmediğini ama harika bir kahraman olduğunu söyler. İyi bir baba olup olamayacağını gözlemleyeceğini söyler. (Todoroki, babasına iyi bir baba olma konusunda bir şans daha verir.) Yani, Todoroki ve babasının ilişkisi git gide daha da çok düzelmektedir.
Şimdilik bu kadar...
 Todoroki OST. Onun acı geçmişini anımsatan müzik.
Dinlediğiniz için teşekkürler. İnşallah anlatımımı beğenmişsinizdir. İyi seyirler...:)


RİBA Aİ

12 yorum:

  1. çok saolun sizin sayenizde todorokiden çok bilgi öğrendim çok ama çok saolun

    YanıtlaSil
  2. Kaçırdığım, anlamadığım kısımlar olmuştu saol :)

    YanıtlaSil
  3. Aq Biz Sana Animeyi Özetle Demedik Todoroki Ailesini Tanıt Dedik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllı böyle daha fazla şey ögrenmiş olursun.

      Sil
    2. dogru konuş aq gayet iiy anlatmış işte

      Sil
  4. Çok güzel olmuş emeğine sağlık 😊

    YanıtlaSil
  5. Dabi todorokinin neyi onu anlamıyorum;-;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Hiçbir bilgi yok' dediği abisi Dabi, aslında Touya Todoroki. Onun özgünlüğü mavi ateş, yani annesi buz babası ateş olduğu için güçlerin bu şekilde birleşmesi ateşin vücuduna zarar vermesine neden oluyor. Enji (Endevaor) Touya'dan umudu kestiği için Touya kendi başına ormanda gelişmeye çalışıyor ve ormanı yakıyor. Öldü sanıyorlar ama şu an Dabi. Mangada hatta bunu Shoto ve Enji'ye açıkladığı bir bölüm var.. saçlarında ki boya akıyor ve beyaz saç...ühühü

      Sil
  6. JackpotCity Casino Site Review - LuckyClub Live
    JackpotCity Casino Review. Find out about the site, luckyclub.live its players, deposit options, and game features. Sign up now and get 100% up to

    YanıtlaSil

Tragic Story of Shigaraki Tomura

TRAGİC STORY FROM RİBA Aİ (its just a theory) SHİGARAKİ'S TRAGİC PAST/LİFE Theory about Shimura Family: we know shigaraki h...